ALLT FLER VÄLJER BYGGMODULER

På många ställen runt om i landet så är det flera byggen på gång. Bostadsbristen är akut och kommunerna jobbar hårt med att komma till rätta med detta problem. Samtidigt så väljer allt fler att bo i eget hus, antingen genom att köpa ett från ett företag som sysslar med utveckling av olika områden eller genom att satsa på eget bygge. Allt detta byggande kräver naturligtvis pengar och material, och ofta kan en kombination av olika tekniker ge goda resultat.

670-5-positiv-installning-byggmodulerNågot som vuxit till sig i omfång och som allt fler väljer att använda är prefabricerade byggmoduler. De är lätta att använda och man sparar mycket tid jämfört med att bygga på traditionellt sätt. Eftersom efterfrågan har ökat så har också valmöjligheterna förbättrats och idag kan man få flera delar av huset gjorda i förväg. En uppenbar fördel är att bygget blir färdigt på mycket kortare tid.

Fördelar med byggmoduler

Att bli färdig på relativt kort tid kan innebära flera fördelar. Dels så sparar man pengar på arbetskraft och hyra av olika maskiner. Samtidigt så slipper husägaren betala hyra någon annanstans medan deras hus blir färdigt, vilket kan vara en ganska stor utgift för en familj. För de som bygger hyreshus så kan de snabbare börja få in hyrorna, istället för att bara lägga ut pengar på att bygga. Ibland kan kapitalet sträckas till det yttersta om bygget drar ut på tiden. Smarta elementhus är något allt fler tittar mer på.

Allt är redan på plats i byggmodulerna, om det är vad man önskar. Plats för ledningar, hål för ventilering, fönster och dörrar samt allt annat som är en del av att bygga hus. Det hela görs redan på fabriken i lugn och ro, och kvaliteten är garanterad tack vare certifiering. Ibland kan dessa moduler vara bättre än det som görs på plats, tack vare en kontrollerad process. Helt klart så är det praktiskt, man kan slå upp ett hus på nolltid utan att dra ner på kvaliteten. För i slutändan så handlar det ju inte bara om att vara snabb, det måste också vara bra. Du kan klicka här för att lära dig mer om en bostadsmodul.

I ett land som Sverige måste man bygga på ett ordentligt sätt eftersom klimatet är så pass varierat. Vintrarna kan bli nog så kalla på sina håll och det gäller att skydda både människor och byggnad. Samtidigt så måste huset andas för att det ska bli en frisk innemiljö, och allt detta sker redan på byggstadiet. Bra utformade och framställda byggmoduler som kommer med en garanti kan vara lösningen på att få ett hus som fungerar året om. Ofta kan man också lägga till detaljer som passar en själv, så att huset verkligen blir skräddarsytt.

Bygga hus så det lönar sig

Trots att bostadsbristen skapar ett socialt problem så bygger de flesta ett hus av ekonomiska skäl. Helt klart vill man bidra till att alla kan få sitt eget hem, men i slutändan så är det ett jobb. Därför ser alla byggherrar och entreprenörer efter olika sätt att spara pengar men ändå kunna leverera bostäder som håller en viss standard. Ju fortare de blir färdiga desto mer pengar sparar de så det gäller att hitta en balans mellan utgifterna för att bygga och den tid det tar.

Detta är en av anledningarna till att användandet av byggmoduler har ökat. Med dessa har en del kunnat bygga hus på en bråkdel av den tid det normalt tar. Naturligtvis så handlar det om enkla strukturer men det visar i alla fall på att det är möjligt. Allt beror ju på vilken standard och utformning som huset ska ha. I det här inslaget från Sveriges Radio hör man mer om en positiv inställning till byggmoduler.

Det tar tid och kostar pengar att bygga ett hus, vare sig man vill skapa sitt drömhus eller bygger för att tjäna pengar. Men hur mycket tid och pengar det tar kan variera ganska rejält, och det handlar inte bara om skillnaden mellan enkla lägenheter och lyxvillor. Helt klart så lönar det sig att se lite närmare på hur olika byggmoduler och element kan utnyttjas för att dra ner på både byggtiden och kostnaderna. Många ser dem som framtidens sätt att bygga.

23. November 2016 by admin
Categories: Allmänt | Leave a comment

Leave a Reply