DETTA SÄGER ARBETSRÄTTEN OM UPPSÄGNINGAR

De allra flesta som gått igenom ett helt arbetsliv kommer vid någon punkt ha genomlidit en uppsägning. Detta har att göra med att de flesta företag vid något tillfälle råkar in i problem som innebär att medarbetarna måste söka nya jobb någon annanstans. Om detta sker är det viktigt att man ser till att man får det stöd man vill ha och att de rättigheter man har efterföljs.

Om man hamnar i en situation där man håller på att bli uppsagd från sitt jobb så är det viktigt att man tänker igenom vad detta innebär. Att många söker på uppsägning personliga skäl online visar på att det finns ett större intresse för att ta ansvar för sin situation. Säljarnas Riksförbund är en trygghet för sina medlemmar och är du säljare tjänar du alltid på att gå med i en sådan här organisation.

Media skriver om anställningsskydd och arbetsrätt

I media kan man ofta läsa om viktiga saker så som anställningsskydd och arbetsrätt. Det är ju faktiskt så att många har ett intresse av denna typ av läsning eftersom man helt enkelt är arbetstagare och ser det som viktigt att informera sig om vad som gäller. Alternativet är såklart att man är arbetsgivare och vill läsa på om regler av olika slag.

Så fungerar lagen om anställningsskydd. Läs mer på den här sidan i Expressen och se om du kan allt du behöver kunna om detta ämne. Vare sig det gäller detta säger arbetsrätten om uppsägningar eller något annat så är det ju faktiskt viktigt att läsa på.

Expressen tydliggör här vad arbetsrätten säger om uppsägning och detta är bra läsning för dig som vill veta vad som gäller om man själv drabbas eller om någon annan gör det. Det skadar aldrig att ha koll på detta om man arbetar för sitt uppehälle.

Fördelar med att gå med i ett förbund

  • Du har alltid någon att fråga om du undrar över något. Det kan handla om allt från detta säger arbetsrätten om uppsägningar till andra saker som har med ditt jobb att göra. Det är tryggt att veta att svaren på dina frågor bara finns ett telefonsamtal eller mejl bort.
  • Du har någon som står på din sida om du skulle drabbas av problem på jobbet. Det går bra att få råd och stöd på olika sätt om man bara ber om det.
  • Du kan nätverka och träffa andra människor som jobbar inom samma yrke som dig själv. Detta är roligt och kan vara bra för ens karriär likaväl som för ens personliga utveckling.

Med andra ord tjänar man mycket på att gå med i ett förbund för sitt jobb. Hur man väljer vilket som passar en själv bäst beror dock på ett par faktorer och det finns några saker man kan tänka på om man vill göra rätt val för sig själv.

Tips för dig som ska välja förbund

  • Börja med att kolla vilka som finns. Detta gör du enklast genom att göra en sökning på nätet där du också kan ta reda på vad det kostar att bli medlem samt vad du får för priset. Då blir det enklare att göra en budget för att se vad du måste dra in på för att kunna betala eller vad du behöver lägga ut. Be gärna om hjälp med din budget om du är osäker på hur du ska göra den. Det är viktigt att den blir bra från start.
  • Ring sedan förbunden för att ställa frågor. Det är helt normalt att undringar uppkommer om du ska gå med i ett förbund och du förtjänar bra svar på dina frågor. Får du inte det bör du istället gå med i ett annat förbund. Du ska ju kunna känna dig trygg med de val du gör och detta går inte om du inte känner att de ens kan svara på det du undrar över.
  • Kolla också på nätet för att se vad andra tycker om ett visst förbund innan du bestämmer dig. Att läsa vad tidigare medlemmar har sagt kan hjälpa dig att få en bild över hur förbundet arbetar och om de är några du vill stödja eller inte.
  • Se till att du förstår villkoren för ditt medlemskap samt att du vet vad du får. Läs igenom villkoren ordentligt, gärna tillsammans med någon annan. Då minskar du risken för att du ska missa något viktigt och kan vara trygg med ditt val.

Detta säger arbetsrätten om uppsägningar

Ett förbund kan hjälpa dig att svara på dessa frågor och du kan få det stöd du behöver. Detta är en trygghet du inte vill vara utan om du arbetar och vill försäkra dig om att du har din framtid tryggad även om det värsta skulle ske och du skulle förlora ditt arbete.

 

22. May 2018 by admin
Categories: Allmänt | Comments Off on DETTA SÄGER ARBETSRÄTTEN OM UPPSÄGNINGAR