Folkhögskola för en ljus framtid

Att läsa vidare efter gymnasiet är idag mycket populärt – till största del på grund av att man för de allra flesta jobb idag behöver ha någon form av högre utbildning för att sticka ut och därmed kunna bli en stark kandidat för näst intill varje jobb. Ett alternativ till att läsa vid en klassisk högskola eller ett universitet är att istället välja en folkhögskola.

564-4-folkhogskola-for-en-ljusare-framtidGemensamt för de allra flesta folkhögskolor är att de ofta erbjuder mer praktiska kurser än vanliga universitet även om man också har en hel del teoretiska kurser. När man är ung – men även något äldre studenter – kan dock ha svårt att veta vad man bör läsa och är du osäker på vad du vill rikta in dig på så kan du läsa mer om allmän kurs på Lunnevads folkhögskola här. Detta är ett bra sätt att påbörja sina högre studier och kanske bilda sig en uppfattning om vad det är man faktiskt vill läsa efter den allmänna kursen är slut.

Ett spännande alternativ för den som är intresserad av att uppträda eller arbeta med kroppen som verktyg är att läsa dans på en folkhögskola. Emma på folkhögskolan i Lunnevad undervisar i streetdance och andra viktiga danskurser och är mycket passionerad för det hon gör och det hon kan erbjuda sina studenter. Det är ett faktum att många professionella dansare faktiskt har utbildat dig vid en folkhögskola för att sedan gå vidare till de stora scenerna.

Tänk på detta när du skall välja utbildning vid folkhögskola

  • Hur länge kan och vill du läsa? Folkhögskoleutbildningar är ofta olika långa och varierar mellan ett par veckor till flera år. Fundera igenom hur lång tid du kan lägga på din utbildning redan innan du väljer så gör du automatiskt ditt val lättare.
  • Har du möjlighet att flytta? Det finns idag en mängd folkhögskolor i landet men det är långt ifrån säkert att det du vill läsa finns i din geografiska närhet. Kan du flytta eller ej?
  • Har du familj? Då är det läge att fundera igenom vilka boendemöjligheter som finns på skolan eller i närheten. Om du söker och kommer in på en utbildning och sedan måste tacka nej på grund av att ni saknar boende kommer du garanterat att bli besviken.
  • Vilken typ av framtid finns för den utbildning du vill läsa vid folkhögskola? Självklart är det passionen för ämnet som är viktigast men även framtidsutsikter bör spela en viss roll när du skall göra ett val som kommer påverka din framtid i allra högsta grad.

Även den som redan arbetar kan ha nytta av att läsa vid en folkhögskola. Kanske är det till exempel läge att ägna sommarsemestern åt något annorlunda? De allra flesta arbetsgivare har heller inget emot att du vidareutbildar dig – kanske kan du få ledigt? Vill du veta mer – här kan du få tips på varför det är bra att läsa sommarkurser och hur dessa kan hjälpa dig till en klart bättre framtid. Vem vet – kanske spenderar du din nästa sommar på folkhögskola.

 

03. March 2016 by admin
Categories: Allmänt | Tags: | Leave a comment

Leave a Reply