Keramiska rör och plattor i industrin

254-keramiska-plattor-ror-operahuset-sidneyInom industrin finns det flera olika områden och tillvägagångssätt för att saker och ting ska fungera eller kunna framställas. Därmed behövs också olika komponenter, material och maskiner. Saker som man kanske inte alltid tänker på. 

Något som är viktigt inom olika industrier är så kallade keramiska rör och keramiska plattor. Det finns rör och isolerstavar som har en hög formstabilitet liksom elektrisk isolerförmåga samt gastäthet trots att det rör sig om väldigt heta temperaturer. Därmed kan du räkna med att det ger ett ypperligt skydd då termoelement ska isoleras. Se exempel på keramiska rör här som också kan användas i form av stöd för värmeelement liksom gasdiffusionsrör, processrör och bubbelrör.

Aliaxis Utilities är en av de främsta aktörerna inom området och detta är faktiskt ett företag med säte i Belgien. Dock har koncernen också ett säljbolag i Sverige som du kan vända dig till. Deras produkter säljs under olika varumärken runt om i världen och är framstående inom sina respektive segment.

Välj keramiska plattor

Som tidigare nämndes finns det även någonting som kallas för keramiska plattor. Du kan gå hit för information om keramiska plattor som hör till kategorin med tillbehör för ugnar. Dessa plattor är smidiga att använda då de är väldigt korrosionsbeständiga samtidigt som de har hög formstabilitet.

I dag använder man först och främst keramiska plattor vid universitet runt om i landet och i olika forskningslaboratorier då det är dags för glödgning och smältning vid extrema temperaturer.

Här är fabriker klädda med keramiska plattor och lite rolig kuriosa är så klart att det finns berömda byggnader runt om i världen som faktiskt har byggts mer hjälp av svensktillverkade plattor. Några exempel är Operahuset i Australiens huvudstad Sidney, tunnelbanestationer i London och Slagthuset i Malmö – spännande och kul att ha koll på när du är och reser.

20. October 2015 by admin
Categories: Allmänt | Leave a comment

Leave a Reply