Njuta av det vackra vӓdret

Det ӓr helt fantastiskt att sitta ute nӓr det ӓr varmt och skӧnt, man laddar batterierna och slappnar verkligen av. Har man en altan eller uteplats ӓr det också lӓtt att umgås med familj och vӓnner. Många lӓgger ner lite extra mӧda på att gӧra denna del av hemmet extra mysig, bland annat genom att sӓtta upp glasrӓcken.

686-4-glasrӓcke-altanAtt sӓtta glas runt en altan gӧr att den verkar stӧrre, man spiller ut i naturen runt omkring och begrӓnsas inte av en vӓgg. Vare sig man vӓljer ett lagom hӧgt rӓcke eller vӓljer att glasa in och gӧra det till ett rum, så ӓr glas ett material som passar mycket bra på en uteplats. Samtidigt ӓr det hållbart, det glas som anvӓnds fӧr rӓcken och vӓggar ӓr hӓrdat och framstӓllt på ett speciellt sӓtt.

Glasrӓcke runt uteplatsen

Det finns olika sorters glasrӓcken och andra alternativ. Ofta ӓr de hӓrdade på ett speciellt sӓtt så man kan sӓtta in en vӓrmekӓlla. Dӓrmed kan man fӧrlӓnga sӓsongen dramatiskt, tidigt på våren och långt in på hӧsten. Hitta inspiration om inglasning av altaner och uterum hos Glashem. Detta kan bli ett extra allrum, en plats dӓr hela familjen kommer att samlas och njuta av det fina vӓdret. Tack vare glaset så behӧver man inte helller ha fint vӓder fӧr att sitta hӓr. Det ӓr en hӓrlig kӓnsla att så gott som sitta i elementen men ӓndå skyddas av en glasvӓgg.

Ett alternativ ӓr att lӓmna uteplatsen ӧppen, men ӓndå sӓtta ett glasrӓcke runt omkring. Detta begrӓnsar och markerar altanen och gӧr den ombonad. Samtidigt så har man fӧrdelen av att sitta i naturen, den syns ju genom glaset. Vissa uteplatser ӓr upphӧjda och då behӧvs det ett skydd runt omkring. Läs mer om vilket glasräcke som passar till din altan här. Det finns flera olika varianter, med eller utan stolpe och med en kombination av olika material. Helt klart ӓr detta något som ger altanen klass och elegans, det dӓr lilla extra.

Trevligt ute i det fria

Poӓngen med en uteplats ӓr just att man ska kunna njuta av natur och frisk luft. Vintern ӓr lång och många kӓnner sig instӓngda och begrӓnsade. Dӓrfӧr stӓller man ut stolar och tar fram dynor så fort vårsolen blir tillrӓckligt varm fӧr att sitta ute. Såvida man inte har en inglasad altan då man kan bӧrja bra mycket tidigare. De flesta bygger upp en reserv av vitaminer och glӓdje under sommaren, man lapar i sig sol och kӓnner hur stress och bekymmer bara smӓlter. Många sitter ute hela dagen under sin semester, det ӓr hӓr man ӓter, pysslar, lӓser och sover middag.

Allt detta visar hur viktigt det ӓr att gӧra i ordning sin altan på allra bӓsta sӓtt. Med ett glasrӓcke, eller kanske inglasning, så kommer den att fungera bӓttre samtidigt som det ӓr så snyggt. Hitta inspiration om glasräcken här. Det allra bӓsta ӓr att vӓlja ett glasrӓcke som ӓr skrӓddarsytt. Varje uteplats ӓr unik, speciellt om man byggt den sjӓlv. Då ӓr det bra att kunna få ett rӓcke som passar perfekt på millimetern. Att mӓta och bestӓlla, fӧr att sedan sӓtta upp det hela, ӓr inte alls svårt. Det ser lyxigt ut, glas ӓr ett fantastiskt material, men det kostar inte fӧr mycket att snygga till altanen.

Det behӧvs så lite fӧr att fӧrnya hemmet, både på insidan och på utsidan. Lite fӓrg och ett snyggt glasrӓcke och altanen ӓr splitter ny fӧr sommarens mys. Sedan ӓr det bara att ta fram dӓckstolarna, lӓgga en duk på bordet och sӓtta på kaffet- alla gӓster ӓr vӓlkomna på en fika.

01. March 2016 by admin
Categories: Blogg | Leave a comment

Leave a Reply