SKYDDA ALLT SOM ÄR VÄRDEFULLT

Det gäller att ta hand om sina saker och se till att de är väl skyddade vid alla tillfällen. Stöld, eldsvåda, övervämning- det är mycket som kan hända och som faktiskt sker oftare än man tror . Inte så att man ska gå runt och vara rädd varje dag, istället gäller det att ha ett ordentligt system. Ett rejält säkerhetsskåp som verkligen skyddar ens värdesaker kan vara första steget.

831-4-sӓkerhetsskåpEftersom det finns flera olika sorters säkerhetsskåp kan man alltid hitta en modell som passar. Vissa varianter kan bultas fast i golvet, vilket gör det ännu säkrare för stöld. Det är bra att kommunicera med sitt försäkringsbolag för att veta precis hur de vill att allt ska gå till.

Rätt sorts säkerhetsskåp

För privatpersoner finns det en del saker som man gärna kan förvara i ett säkerhetsskåp, och det handlar inte bara om att skydda dem mot stöld. Familjens pass, värdefulla smycken och viktiga dokument kan man gärna låsa in. Ibland handlar det också om saker som har värde för en själv, vissa minnessaker som man helst vill gömma undan. Det är ju inte alla minnen som passar att ställa fram på pianot.

Sedan finns det saker som vapen, till exempel, som inte ska fall i fel händer. Speciellt inte barnens, de måste ju också skyddas mot skada. Vissa skåp är stora nog att ha plats för flera olika saker, så det är bara att välja ett som passar ens behov. Här finns många säkerhetsskåp att spana in till låga priser. En del ställer dem i källaren där det är lättare att bulta fast dem eller gömma dem, det ska ju vara så svårt som möjligt för tjuvarna att komma undan. Ett alternativ är att sätta fast dem inne i garderoben, under golvet eller i väggen.

Säkerhetsskåp på jobbet

De allra flesta arbetsplatser har minst ett säkerhetsskåp, i vissa tillfällen flera stycken. Idag finns det olika metoder för att lägga undan pengar, ingen ska behöva ha för mycket i kassan. Detta är ett sätt att minska riskerna för rån, och är något som man annonserar med klistermärken och skyltar.

En del butiker säljer också varor som är attraktiva och som är lätta att sälja vidare vid stöld. Cigaretter och alkohol brukar vara måltavlor, både som en så kallad investering men även för eget bruk. Det finns säkerhetsskåp som kan hålla flera hundra limpor med cigaretter, så man bara behöver ha framme de få som behövs för en hel eller halv dag.

Ett skåp för flera saker

Har man bara plats för ett skåp, eller inte vill skaffa sig fler, så kan man lägga in allt i ett och samma. Pengar, dokument, varor och annat. Därför är det viktigt att planera för vad skåpet ska användas för när man skaffar det. En del har insatser där man kan hänga mappar med viktiga dokument, eller hyllor för stora och mindre saker. Här finns olika typer av nyckelskåp som passar perfekt till butiker.

Vissa skåp är utrustade med flera fack inuti som i sin tur kan låsas. Detta gör det möjligt att förvara värdesaker här som inte är tänkta för allas ögon, man kan ge de anställda tillgång till bara en del av säkerhetsskåpet .

Att använda säkerhetsskåp är en viktig del av en butiks skydd, och en grundläggande faktor för att kunna få tillbaka sina pengar om olyckan är framme. De flesta försäkringsbolag har ganska stränga regler om hur man ska skydda sina ägodelar, vare sig det handlar om företag eller privatpersoner. Det första de kommer att fråga är hur pengarna och annat förvarades. Faktum är att det ofta är bäst att skaffa sig ett godkänt skåp och kontrollera med sin försäkring om hur det bör installeras.

Alla säkerhetsskåp har sin egen klassificering, så man ska välja rätt sort för de saker som ska förvaras. Vapen, nycklar, mediciner, cigaretter- det finns mycket som bör låsas in vid dagens slut. En del har en liknande klassificering så man kan kombinera två skåp eller föremål, men det kan löna sig att vara säker på sin sak.

Skydda sig själv och sina ägodelar

Det är en tråkig situation att bli bestulen, oavsett vad tjuvarna kommer över. Förlorar man stora summor pengar eller gods kan det också bli ekonomiskt tungt att komma på fötter igen. Därför är det alltid bäst att ha en rutin som förhindrar möjligheten till ett inbrott, eller gör det så svårt som möjligt för tjuvarna. Ett bra alarm för butiken, videokameror som syns och är avskräckande, bra säkerhetsskåp som sitter ordentligt fast.

Ett ordentligt säkerhetsskåp är alltså en bra investering, något som de flesta egentligen inte kan klara sig utan. I det långa loppet kan det visa sig vara bland det bästa man gjort för sin familj eller företag, en eftertanke som verkligen skyddar det man inte villl förlora.

 

 

03. May 2016 by admin
Categories: Blogg | Leave a comment

Leave a Reply