Utomhusbelysning fӧr att lysa upp huset

Det kan låta som en sjӓlvklarhet att lamporna utanfӧr huset ӓr till fӧr att lysa upp det. Men egentligen så har man ju lampor fӧr att kunna se vad man gӧr, antingen det handlar om att gå upp fӧr trӓdgådsstigen en mӧrk vintereftermiddag eller rensa krӓftorna i augusti. Har man ett snyggt hus, kanske med en nyrenoverad fasad, så kan sjӓlva byggnaden också bli en dekoration.

Det finns utomhusbelysning som lӓgger det mesta lyset på just huset. Naturligtvis hjӓlper ӓven dessa lampor till så man ser det som ӓr viktigt, men samtidigt så kommer det att bli en snygg detalj i trӓdgården. Spotlights som skiner ner lӓngs huset kommer att visa fram detaljer i fasaden, speciellt vackert om huset ӓr rappat. Eller så riktar man lamporna så att de skiner på olika delar av huset, och skapar en alldeles egen effekt. Har det snӧat blir det extra snyggt med lyse, eftersom det reflekteras och ger ett gnistrande intryck som små diamanter.

Olika sorters utomhusbelysning

utomhusbelysning

Alla har sin egen smak och stil, som tur ӓr. Detta går igen också i alla de olika lampor och utomhusbelysning som finns på marknaden. Man kan alltid hitta något som passar in, och det behӧver inte alls bli så dyrt. Det har blivit väldigt populärt med utomhuslampor i den här designen. Man kan sӓtta dem lite varstans, inte bara på husknuten som ju ӓr populӓrt. Vanligtvis vill folk ha en lampa precis bredvid ytterdӧrren, så man hittar nyckelhålet och kan vӓlkomna gӓster. Men ibland kan det vara snyggt att ha den någonstans också, i tillӓgg till det vanliga.

Med pollare i LED kan man bl.a. belysa infarter till hus och ingångar på ett snyggt sätt. De visar på ett elegant sӓtt vӓgen, så att sӓga. Om man sӓtter dem precis vid gången eller rabatterna så kommer de att bilda som ett rӓcke av ljus. Det kan vara nog så mӧrkt under vintermånaderna och då ӓr det skӧnt att ha tillrӓckligt med lyse ute. Nӓr det ӓr ljust ute och lamporna inte behӧvs så smӓlter de in riktigt bra bland rabatter och blommor. En fӧrdel med denna sorts utomhusbelysning ӓr just att den inte stӧr resten av intrycket utan bildar en enhet med naturen.

Snygg utomhusbelysning

Fӧr att skapa en egen atmosfӓr kan man med fӧrdel anvӓnda lampor av olika slag, vilket också gӓller fӧr utomhusbelysningen. På altanen eller uteplatsen tycker många om att sitta så mycket som mӧjligt nӓr vӓdret tillåter det. Hӓr brukar man ha lite skӧna kuddar, kanske några fӓrgglada mattor, samt adekvat belysning som också ӓr dekorativ. Byggahus.se ger här sina läsare inspiration på snygg utebelysning, vilket kan hjӓlpa en skapa den dӓr oasen som alla drӧmmer om. Med lite planering kan både hem och trӓdgård lysas upp med moderna designlampor, traditionell belysning, retrolampor eller vad man ӓn tycker om.

Fӧrutom att vara inbjudande och hjӓlpa familjen hitta fram till huset, så kan utomhusbelysning också vara en bra fӧrsӓkring. Tjuvar undviker fӧr det mesta vӓl upplysta områden, de vill inte riskera att bli upptӓckta. Dӓrfӧr kan det vara bra att också sӓtta lampor på baksidan av hemmet, och inte ge dem någon chans att komma i nӓrheten av huset. Så belysningen tjӓnar egentligen tre olika syften- dels vill man se till att alla ens vӓnner och familjemedlemmar kӓnner sig vӓlkomna till hemmet genom att sӓtta upp tillrӓckligt med belysning. Samtidigt så kan belysningen fungera som anti-inbrott, hemmet blir inte alls lika inbjudande fӧr tjuvar. Men sedan kan en snygg utomhusbelysning också fungera som en dekoration, både fӧr att lysa upp sjӓlva huset och genom den design man vӓljer på dem.

22. February 2016 by admin
Categories: Allmänt | Leave a comment

Leave a Reply