VIKTEN AV BALANS PÅ ARBETSPLATSEN

I svunna tider hade man livegna som gjorde precis som de blev tillsagda. Som tur är så är arbetsmarknaden annorlunda idag, folk är fria att göra som de vill. Dagens arbetsgivare vill att de anställda ska trivas, och gör en hel del för att åstadkomma detta.

Assistance.Förutom att det är en helt normal human inställning att ta hand om andra så vet också arbetsgivarna att det lönar sig rent ekonomiskt om arbetarna trivs. De jobbar bättre och antal sjukskrivningar blir lägre, vilket i det långa loppet också gynnar företaget.

Skapa en trivsam arbetsplats

Det finns ett flertal saker som kan göras för att arbetsplatsen ska bli trivsam. Tillräckligt med plats och ljus är en av dem, med en liten renovering och omplacering av möbler så kan det bli stor skillnad. Snygga färger, gardiner och växter skapar alla en bra atmosfär. Många gånger så är arbetsuppgifter och tider reglerade genom olika avtal, men vissa arbetsgivare går den extra milen och har personliga avtal med sina anställda. Man ger bonus och extra semesterdagar, eller vad som kan passa för situationen.

Ett annat mycket lyckat sätt att skapa trivsel för de anställda är genom att skicka dem på events. Dessa evenemang är riktade just till arbetsgrupper och kan vara mycket intressanta. En del av dessa är kick-offs, man tar sig tid att bygga upp gemenskapen bland kollegorna. Det finns flera olika sätt att göra detta, men olika gruppaktiviteter ligger ganska högt uppe på listan. Många passar också på att gå på föreläsningar tillsammans, motiverande och informativa. Mer information om alla inspirationsdagar finns här.

Inspirationsdagar som förändrar livet

Det kan låta lite överdrivet att säga att en enda dag kan förändra hela livet och tillvaron på jobbet, men för många har det faktiskt varit så. Med den motivation man får, tillsammans med praktiska råd, så kan man ändra sin inställning till livet och arbetet. Ett av de ämnen som kan komma upp är hur man får saker och ting gjorda samtidigt som man njuter av livet. Om inte detta förändrar ens liv så vore det konstigt. Att kunna gå till jobbet och ha det bra, att klara av sina arbetsuppgifter samtidigt som man trivs med livet. Det är inte alltid så lätt, men med rätt inställning så kan man få uppleva underverk.  Här kan du se hur inspirationsdagen i Stockholm såg ut senast  och få mer förståelse om vad den stora inspirationsdagen är för seminarium.

Det är just de goda resultaten som har uppmuntrat allt fler arbetsgivare att satsa på dessa events. Egentligen är det en filosofi som går igenom flera lager av samhället- tanken att människor är en enhet. Om sinne och hjärta är involverade så blir också resultatet så mycket bättre. När man trivs på arbetsplatsen så jobbar man bättre, produktiviteten ökar och alla tjänar på det. Det handlar inte om att man vaknar på morgonen och är så glad att det är måndag. Livet utanför jobbet är fortfarande det viktigaste, men arbetet behöver inte vara ett nödvändigt ont.

Nyttan av events

Ett annat resultat av dessa evenemang brukar vara att arbetsgruppen blir mer sammansvetsad, man lär känna sina arbetskamrater på ett helt nytt sätt. De som arrangerar events eller team building som de också kallas ibland, fokuserar därför på saker och tings som man gör tillsammans. Ibland handlar det bara om en grillkväll, med lite gott att äta och dricka. Eller så kan det vara femkamp, inomhus eller utomhus beroende på årstiden. En konferens med avslutande middag, där alla har möjlighet att umgås och se en annan sida av kollegorna. I Kristianstad funderar man på att bygga en ny byggnad där de kan ha företagsevant eller andra stora evenemang.

När ett företag satsar på sina anställda så märks det på atmosfären. Det blir lättare att vilja ge  något tillbaka när man känner sig uppskattad och omhändertagen. Efter att ha tillbringat ett par dagar med sina kollegor där man lekt och skrattat ihop, eller deltagit i konferenser, kanske gått på spa tillsammans, så blir det också roligare att träffas på jobbet. Man samarbetar bättre och har kanske en djupare förståelse för varandra. Atmosfären på jobbet lyfts. Stämningen kanske inte blir uppsluppen, det är ju inte direkt tanken, men det blir lättare att jobba tillsammans med personer som man känner lite bättre.

En satsning för framtiden

Det är klart att event kostar att arrangera, speciellt om man väljer att boka in de anställda på motiveringsdagar eller föreläsningar. Men precis som marknadsföring och andra delar av verksamheten kostar pengar innan de börjar löna sig så kan events vara en riktigt bra investering för framtiden. I det långa loppet så tjänar man på att ta hand om sina anställda, på alla sätt och vis. Tiden med livegna är långt borta, idag är det tvärtom så att man önskar visa hur mycket man uppskattar arbetstagare.

09. May 2016 by admin
Categories: Blogg | Leave a comment

Leave a Reply